Halloween, Homecoming og hjemmelengsel

Lokal tid 11.20am

Hei! Tenkte å stikke innom for å oppdatere dere om hvordan ting går her nede. Tiden flyr, som jeg sier i hvert innlegg. Nå er svømmesesongen over også. Jeg har ikke tenkt å gå på noen vintersport, så jeg har meldt meg inn på treningssenter. For en uke siden hadde vi homecoming. Dagen begynte med manikyr og pedikyr med venniner, deretter dro vi på fotballkampen til Cody. Etter kampen dro vi hjem for å fikse oss, var ute å tok bilder og så dro vi ut for å spise med gjengen. Kvelden var mye bedre enn forventet og leggene var helt utslitt etterpå. Vi dro hjem til meg og grillet etter dansen, hvor vmor hadde stelt i stand med snacks og grillmat. Dagen etter homecoming var vi på fjelltur med familien. Det er helt utrolig at det allerede er november med tanke på at vi går rundt i shorts i 29 grader enda.

Joggetur med duke // Vmorfar sin 70 års feiring.


Vertsmor, morfar, onkel og tante.



Statefair, frivillig arbeid hvor vi delte ut mat til folk som trenger det(vertsmor, vertsbror, meg, Ida og vertsfar), vertsmormor sin bursdag og ett helt tilfeldig hus som hadde pyntet til halloween. 


Foodmarket


Lillebror prøver ut min nye yogamatte


Her arrangerte Håkon halloween party for alle utvekslingsstudentene.


Her har vi alle utvekslingsstudentene I phoenix++


Så hadde en i danseklassen min Halloween fest, veldig koselig.

Måtte jo gå trick or treat, selvom vi var de eldste i alle nabolag. Hvert hus vi gikk til lo de godt når vi ikke kom med noen småsøsken.


Aller siste svømmestevne, kommer til å savne svømmetreningene masse.


Seniors på svømmelaget


Spiste opp sånn alle jordbærene før vi rakk å ta bildet <3


Homecoming fotball game








Cody sin siste fotballkamp( i går), etter kampen var det fullt hus og pizza party hos.


Vertsfamilien og venner tar meg med på masse kjekt her nede, kunne ikke vært mer heldig. Jeg stortrives her, men er også veldig vanskelig til tider. Da er det veldig greit å ha andre utvekslingstudenter å snakke med enten her eller andre steder(Cecilie<3). For er en situasjon som dette er umulig for andre å forstå uansett hvor mye man prøver å sitte seg inn i den. Å være utvekslingsstudent betyr å trakke 5 meter utenfor komfortsonen, alt det trygge man er vant til er snudd på hodet. Jeg vil ikke dra hjem på grunn av alle de herlige menneskene jeg har her, men samt til tider er det mitt største ønske. I den første måneden var alt helt supert og alt var nytt og fantastisk. Men etter 1 måned når du begynner å bli litt vant til ting. Da finner du mange små ting du savner, ting og steder du ikke kunne brydd deg mindre om når du var hjemme. Derfor har jeg helt ok- kontakt med de i Norge, dette føler jeg har vært det som ¨hjelper¨ for min del for å ikke gjøre hjemmelengselen værre. Men jeg savner dere alle mine nærmeste selvom jeg ikke facetimer (det er det værste) med dere <333 Dette er helt naturlig for en utvekslingsstudent, men ville bare nevne det for alt jeg viser til dere er de fine og gode sidene av dette året. Det er ikke bare kjekt og fantastisk.

Nå skal jeg ut å trene med familien, vi snakkes!




 

Pinetop og konsert

Lokal tid 08.22p.m

Hei, for 3 uker siden var det Labor weekend. Så vi tok sjansen og dro opp til grandma sin hytte i Pinetop. Vi stod opp tidlig søndag for å kjøre dit, på veien stoppet vi for frokost, på en liten lokal frokost restaurant. 



Så dro vi direkte til grandpas golf club. Var en veldig koselig golf park. Tro det eller ei så er ikke bare Arizona ørken, her fikk jeg bevist at de også har grønne trær og planter.




Måtte selvfølgelig spørre disse skjønne jentene som hadde lemonade stand ¨just like the movies¨.

Når vi kom fram til hytten tok jeg meg en forfriskende joggetur, det var bare 22 grader siden det er mye høyere oppe på fjellet, så det var mulighet for å jogge uten å renne vekk.


Glemte selvfølgelig å ta mer bilder resten av kvelden, men fikk nå bildet av disse sykt gode bakte potetene<333 Etter en lang dag gikk vi og la oss, men plutselig våkner jeg opp kl2 og kunne ikke sovne igjen. Jeg var veldig kvalm og følte for å spy, så klarte ikke å sovne igjen heller så var helt utslitt. Dagen etterpå innså vi fort at det var høydesyke jeg hadde fått. Fjellet var sånn 2400moh, noe kroppen min ikke tålte. Så mandag dro vi fort hjem, men formen ble ikke noe særlig bedre.


Uken fortsatte og torsdag hadde vi svømmestevne, deretter gikk alle ut å spise burger(blitt en liten torsdags tradisjon etter alle stevner)

Fredag etter svømming dro hele familien på italiensk resturante. Senere dro meg og Ida ut for å kjøpte masse snacks til filmkveld.


Lørdag morgen dro jeg ut tidlig for å løpe intervaller, noe som var veldig varmt og klamt. Når jeg kom hjem dro meg og Ida for å fikse bryna. Senere dro vi ut på bursdagsmiddag til Lorena. Var en veldig koselig kveld med jentene. Rett etter vi kom hjem fra senteret var det faktisk skudd som ble utløst på senteret, ingen ble truffet men veldig skummelt #onlyinamerica



Søndag hadde vi bestemt oss for å lage skoleboller eller ¨vanilla donuts¨ som de kaller det. Meg og vmor hadde oversatt oppskriften og hadde alle ingredienser klar. Vi brukte nesten 3 timer på disse skolebollene, men endte opp med at de var rå inni. Vi skulle ha grillkveld med slekten denne kvelden, men ble dessverre ikke servert norsk dessert som alle hadde satt fram til. Kvelden var veldig koselig med familien og grilling.

Så gikk uken til skole, svømmestevne og gratis middag på Shake Shack fordi vbror begynte å jobbe der.


Fredag var det konsert som stod på planen. Meg, Ida og Eirin (bloggen hennes her) dro på Demi Lovato og Nick Jonas konsert. Konserten var kjempe vellykket, og spesielt Demi har en helt rå stemme.



Foodfoodfood<3
Lørdag dro vi på Cody(lillebror) sin Amerikansk fotball kamp, etter kampen dro vi ut for lunsj med noen venner av familien. Resten av lørdagen gikk til å slappe av, grilling og filmkveld med familien. Så dro vi for dessert til shake shack fordi Zach(storebror) var på jobb.


Søndag dro meg og Christina på Zumba, det var kjempe morsomt. Deretter var det Kirken og ut å spise lunsj. Så dro meg og Cody på senteret. Senere dro jeg ut for å spise iskrem med en fra klassen.
Denne uken har gått i skole, svømming og lekser. Det er det meste hverdagen går i men jeg trives.

Når jeg kommer hjem sliten fra 2 timers svømmetrening på onsdag, og ser denne kaken kunne ikke blitt mer glad :)

I dag skulle vi ha ett svømmestevne etter skolen, men når vi satt på bussen på vei til møtet ble stevne avlyst. Bassengene vi svømmer i er ute, så takket være lynet ble det ikke stevne i dag(yeyyy). Det har vært en slitsom uke med mye skolearbeid, så jeg er kjempe glad for å kunne slappe av en ettermiddag.

Jeg tenker å kjøre i gang en spørsmålsrunde, så hva lurer du på? Spør om alt du lurer på. Gjerne kom med innslag hva dere vil jeg skal skrive om.

1/10

Hei (Lokal tid 05:21pm) Da er det altså 3 uker siden jeg kom til vertsfamilien allerede, og 1/10 av året har alt gått. Tiden her nede flyr forbi før jeg rekker å puste. Har ikke rukket å sitte meg ned å skrive dette innlegget før nå, er egentlig straks på vei ut døren for amerikansk fotballkamp med familien(prøvde jeg meg på i går men selvfølgelig rakk ikke å skrive dette ferdig nei) Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om ankomsten til Arizona og vertsfamilien. Vi var 7 norske elever på flyet ned til Phoenix, ganske spente og nervøse kan man si.


Når vi kom til ankomsthallen presterte nå jeg med å gå bort til feil vertsfamilie, ettersom jeg hverken hadde briller eller linser på meg. En dame med mørkt hår stod nå og vinket så forferdelig i min retning, men viste seg og være vfammen til en annen student :)) Vi skyller på jetlagen vi! Jeg ble tatt i mot med åpne armer av vmor og vfar. På vei hjem guidet de meg rundt i byen. Når jeg kom fram til huset var hele slekten samlet for å møte meg, så jeg fikk nå hilst på både onkler, tanter, besteforeldre og venner. Ble godt tatt i mot av familien for å si det sånn, alle var kjempe nysgjerrig om å høre alt om Norge. Ble en fin kveld med latter og moro.

Dag2 var det fortsatt jetlag så jeg var nå oppe klokken 4. De tok meg med til kirken deres som er en viktig del av deres søndag. Da må jeg også bare si at jeg fikk bakoversveis når jeg kom inn i kirken. Da var det ett band på scenen hvor musikken var så høy at noen brukte øreplugger, ikke som i Norge akkurat. Etter kirken var det ut å spise med slekten. Resten av dagen dro meg, vmor, (verts)tante og kusine på shopping.


Meg, Christina (vmor) og Mark (vfar).


Så var det mandag og jeg skulle til rådgiver for å få fagene utdelt, jeg ble junior(11th grade) ettersom de mener jeg har hatt like lang skolegang som dem, fordi Norge ikke har Pre-school. Jeg vil skrive ett innlegg senere om skoledagene.
Første skoledag kom og jeg var ganske nervøs, skolen er stor med 3000 mennesker og det er en stor plass med mange bygninger så du må gjerne ut og inn i bygninger for hvert fag du har. Men dagen gikk veldig fort og fagene og lærerne virker grei! Elevene derimot var grei men ikke noe særlig interesse i å bli kjent med nye mennesker akkurat, de fleste her har sine vennegjenger som gjør at de ikke alltid er så veldig imøtekommende. Biologi læreren min som også er svømmetrener anbefalte meg fort å begynne på svømming. Jeg syntes det hørtes supert ut ettersom svømming er den eneste sporten med NO CUTS, som betyr at det er ingen try out, du vil komme inn på laget uansett nivå du har. Flaks for meg var det mange på min alder som begynte som nybegynner(hehe) den uken også.
Så nå 3 uker senere kan jeg iallefall si at de fleste ting har falt på plass. Jeg er heldig og kan si jeg føler meg 100% som en del av denne herlige familien.


Kjæledyrene dems/tourtesis, Vegansk burger<333, nyter maten på baseballkamp




Så Ida sin familie inviterte meg med på baseballkamp, veldig koselig. Men tror meg og Ida fant raskt ut at baseball er ikke noe for oss, ettersom vi ikke engang merket at kampen begynte. Kinamaten og det å kunne komme opp på the big screen om du postet bildet fra kampen på twitter var vell egentlig mer spennende denne kvelden. Vi var veldig trøtte ettersom vi var der i 6 timer(!!) Ble mange omganger og både fyrverkeri og konsert etterpå. Så med 2 overtrøtte jenter ble det ganske mye latter.


Shopping, Henna Tatto og overnatting av eirin, Familiehunden er alltid med å kjøre meg til svømmetrening <3


Svømming, Dutch Bros og Dairy Queen(vi har noe å lære Norge)

b
Frokost, lekser og Car wash for svømmelaget.




Jentene på svømmelaget er utrolig greie, fått flere gode venner her!


Oppdateringer fra Malin i Cali, er ingen som forstår deg bedre enn andre utvekslingsstudenter gjennom dette året.


Syklet bort på senteret for litt shopping og is med Cindy og Ida. Så ble det is igjen dagen etterpå med familien også woops.


Vertsfamilien, Zach, Mark(vfar), Christina(vmor) og Cody.

Så på fredag hadde skolen første fotballkamp, kjempe gøy men altfor mange folk så svetten rant fordi det var så klamt.På kampen fikk vi møtt Kristine igjen, som vi ikke hadde sett siden NY, fordi vi spilte mot skolen hennes. Meg, Kristine og Ida endte opp å spise etter kampen, ble mange blikk når 3 norske jenter sitter og kakler og ler på ett språk som høres helt fjernt ut. Så tilslutt tok noen motet til seg å kom bort og spurte hvor vi var fra så ble mye latter den kvelden.



I går(lørdag) kl7 våknet jeg av meg selv. Døgnrytmen her nede er noe helt annerledes enn hjemme. Med tanke på at jeg må opp 5:45 og sovner 9-10 i ukedagene, våkner jeg alltid rundt 7 i helgene. Hvem hadde trodd at jeg som ikke kom meg opp 7:30 hjemme i ukedagene har endt opp som dette. Så jeg spratt opp og ble med vmor og vfar på sykkeltur. Når vi kom tilbake ganske så varme og svette var det å hoppe rett i bassenget. Så var det amerikansk fotballkamp som stod i vente.









Har fått meg ny favoritt kebab ikke noe Åsane Grill nå lenger, dette kalte de altså for Strawberry,Brownie Kebob <333 



I skrivende stund holder jeg på å bli ferdig med Historie presentasjonen vi skal ha tirsdag. Vi har lang helg fordi i morgen er Labor day. Så nå er vi på hytten til grandma, har tatt bilder idag som jeg kan poste i morgen!

Soft Landing Camp

Da var jeg kommet godt til rette i vertsfamilien, skriver ett innlegg om det senere. Dagene i New York bare fløy forbi. Dagen vi ankom gikk ut på å få utdeling av rom og bli kjent med resten av gjengen, deretter hadde vi et møte og spiste middag. Var veldig heldig med jentene jeg kom på rom med, en tysk jente og en dansk jente, begge var veldig utadvendte så det var helt supert.


Hotellet vi bodde på i New York. Det eneste som var rundt oss var ett fengsel og en flyplass.

Tre ganske trøtte jenter(de 2 framste delte jeg rom med), solnedgangen, måtte ta bildet av fiji vannet hva ellers

Dag1
Frokost kl 7.30 som ikke var noe problem når jeg våknet kl.4. Etter frokost var det et møte i 2 timer om regler og amerikanske normer osv. Kl 11.15 gikk bussen fra hotellet til Grand Central Station med sightseeing på Upper Manhattan. Alle var ganske så trøtte etter få timer på bussen, så var ikke så mye liv i oss nei. Etter 5 timer med buss og sightseeing ble det endelig fritid. Fritiden ble brukt til middag for så å se litt i butikker før det var tilbake på hotellet hvor vi sluknet fort.



Bygningen fra friends!

 
Dag2
Dagen bestod av mye det samme, bare at idag klarte vi endelig å sove litt lenger. Denne dagen besøkte vi lower Manhattan og World Trade Center.






Dag3
Opp til frokost og ett kort møte om avreisen neste dag. Bussen gikk fra hotellet kl10 til whole Food, hvor vi handlet inn mat til lunsj. Så dro vi til Central Park for å spise lunsj, spille volleyball og lade opp til shopping. Solen stekte og det var veldig varmt, det var en perfekt dag og spise lunsj i Central Park (ja, jeg smurte meg med solkrem mamma). Deretter dro vi til ett Outlet, dette hadde vi sett fram til og fått beskjed om å holde litt igjen på pengene de andre dagene. Butikkene de hadde der var Abercrombie, Adidas, Victoria´s Secret, Hollister, Nike, Forever 21 osv. Til dere som skal på camp senere var prisene helt ok der, men ikke veldig billig. Butikkene var ganske grei, men de har ikke så mange gode butikker, så ikke vær redd for å shoppe i NY. De hadde nesten bare junkfood sjapper, men fikk tilslutt tak i en salat woho! Så dagen var vellykket og pengene var blitt tatt i god bruk.


whole food <33





Her er noen av folkene som også skal bo i Phoenix.
Så var det å si hade til alle herlige menneskene vi hadde blitt kjent med, for så dra ut på nye eventyr.

 

 

Velkommen

Hallao, før jeg kommer i gang med denne bloggen får jeg vel begynne med at jeg heter Karen Martine og er fra Bergen. Jeg skal dra på utveksling til høsten (om 7 dager ja) altså skoleåret 2016/2017 hvor jeg skal være i 10 måneder. Denne bloggen har jeg tenkt å bruke for å oppdatere venner, fammen og forhåpentligvis framtidige studenter. Selv har jeg lest mange utvekslings blogger opp gjennom årene, som har gitt meg ett inntrykk av hvordan dette blir. Jeg reiser med organisasjonen Explorius og har valgt programmet select. Underorganisasjon jeg har er Educatius. Grunnen til at jeg valgte select er fordi jeg ville sørge for at jeg fikk alle fagene jeg trenger, så jeg slipper å ta opp igjen vg2. Jeg har familie i California og det er tross alt en veldig fin stat, så tenkte meg først der. Men siden de ikke hadde tysk på de skolene falt jeg for Arizona og skal bo i Phoenix. For ca en uke siden fikk jeg vertsfamilie som består av mor, far og 2 sønner. Jeg har hatt kontakt med vertsmor nå på forrhånd og familien virker veldig grei så utifra inntrykket jeg har fått hittil er jeg fornøyd med familien. Skolen jeg skal gå på heter Paradise valley high school, vet også at det er 3 andre norske jenter som skal gå på den skolen. 

Jeg er veldig spent på hva dette skoleåret vil by på, både på godt og vondt. Hvor lenge jeg holder ut med denne bloggen er også en annen sak, men skal prøve å holde den gående. Dette ble ett standard utvekslingsstudent (kjedelig) første innlegg. Har ikke noe særlig mye å skrive om før jeg reiser så får se når neste innlegg kommer. Lurer dere på noe er det bare å kommentere! Håper du vil være med å følge meg på denne reisen. 

Processed with VSCOcam with m3 preset


 

Les mer i arkivet » November 2016 » September 2016 » August 2016
+ legg meg til som venn

Jeg heter Karen Martine, en 17 år gammel jente fra Bergen.Det kommende skoleåret 16/17 skal tilbringes i Arizona. Reiser med organisasjonen Explorius/ educatius som underorganisasjon. Jeg blogger for å oppdatere venner og familie, og håper bloggen kan hjelpe framtidige utvekslingsstudenter. Håper du vil følge året mitt i statene.












hits